HBTQI & Wikegårds

Wikegårds hissade som första camping i Sverige regnbågsflaggan 2013. Vi vill med det visa att vi står för alla människors lika värde, för mångfald, respekt och tolerans, oavsett varifrån du kommer eller vem du är.

Att hissa regnbåsflaggan på konservativa norra Öland var ingen självklarhet, det sågs inte med blida ögon av ortsbefolkningen. Vi hade även gäster som valde att inte checka in på grund av den färglada flaggan och beläggningen gick ner. Vår tanke var då; delar de inte våra värderingar vill vi inte heller ha dom som gäster här på Wikegårds. Beläggningen har har efter detta ökat från år till år och Wikegårds ligger i topp avseende kundnöjdhet på Öland

Regnbågsflaggan har nu vajat varje dag, 365 dagar om året de senaste 10 åren. Detta kommer vi att uppmärksamma och fira den 25 juli 2023.

 

HBTQI-veckor

Under vecka 26 - 28 anordnar vi bland annat grillkvällar för alla som vill deltaga. Det är i all enkelhet, men ett uppskattat koncept. Vi umgås, byter erfarenheter och knyter nya kontakter. Välkommen!

 

Pride & Regnbågsfonden

Wikegårds Camping har också deltagit i Pride event genom att gå i Pride tåget under parollen "Marching for those who can´t" för att påminna om hur verkligheten ser ut för många HBTQI personer i världen idag.

I vår butik finns Wikegårds t-shirts till försäljning och överskottet går oavkortat till Regnbågsfonden.

Regnbågsfonen är en stiftelse som hjälper HBTQ organisationer i hela världen finansiellt liksom enskilda personer i länder där de förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner.