Din semester - vårt jobb

På Wikegårds jobbar vi för att göra din semester så bra som möjligt. Naturen, miljön och allt runt omkring bjuder vi på.

Vi i familjen Fredriksson har drivit Wikegårds i flera generationer, först som jordbruk och nu som Semesterby & Ställplatscamping. Vårt mål är att göra din semester så bra som vi bara kan. Intresserad av att bo hos oss i sommar? Boka din plats redan nu! 

Välkomna!

 

WIKEGÅRDS är en genuin Ölandsgård från 1880 där husen varsamt renoverats. Gården är vackert belägen intill Östersjöns långgrunda sandstrand och gränsar till Högenäs Ordes naturreservat.

Vi har 99 tomter med fri placering på vacker naturskön ängsmark i direkt anslutning till havet. Samtliga har tillgång till el. Tag gärna med en EXTRA ELKABEL, så väljer ni enklare just er plats.

Under högsommar (20 juni till 20 augusti) har vi full service mellan kl 08:00 - 21:00. Då finns det bland annat nybakat bröd att köpa varje morgon i vår butik. 

På för- och eftersommar varierar öppettiderna och servicen efter dina behov. Kontakta oss om önskemål. HUSBILSPARKERING ÖPPEN ÅRET RUNT.

Vi har en långgrund sandstrand med två separata HUNDBAD samt strandnära tomter med havsutsikt - ett perfekt semestermål för såväl barnfamiljen som för dig som "bara vill vara" och njuta av naturen och tystnaden. Lite längre bort och lite mer avsides har vi även ett NATURISTBAD.

 

Hitta hit

Resan över till ÖLAND och till WIKEGÅRDS  är en vacker upplevelse där du får se mycket av Ölands speciella natur. 

Kör över ÖLANDSBRON och fortsätt väg 136 norrut mot BORGHOLM och Byxelkrok. Strax innan Borgholm ser du slottsruinen på din vänstra sida, vilket kan vara värt ett besök. 

Fortsätt annars förbi Borgholm och genom Köpingsvik. Efter drygt en mil kommer du till Alböke där du kan se kameler beta på båda sidor om vägen. 

Kör vidare på 136:an och efter ungefär 15 minuter kommer du se skylten WIKEGÅRDS SEMESTERBY & STÄLLPLATSCAMPING. Sväng höger och följ den snirklande vägen tre kilometer. När du ser havet är du framme.

Historien om Wikegårds
Historien om Wikegårds

Hur fick Wikegårds sitt namn och vilka bodde här?

Områdeskarta
Områdeskarta

Hitta din favoritplats i solen!